Připravujeme čaj

Sypaný čaj

Čaj většinou pijeme ráno ke snídani. V zimě si ho uděláme, když je nám zima nebo při prochladnutí. Čaje jsou ale skvělé a tak by se měli pít mnohem častěji. Samozdřejmě nejlépe ten sypaný, kvalitní a plný bylinek a čerstvých sušených květů. Pokud chcete opravdu dobrý čaj a výborný požitek z něj, nakupujete čaje ve specializovaných obchodech, kde se čaj prodává na váhu sypaný, čaj si ovoníte a necháte si poradit od odborného personálu, na co je čaj nejlepší, kdy a kolik ho máte vypít. Uvařit dobře čaj je taky tak trochu věda a pravidla se musí dodržovat.
horký nápoj
Čaj zalévat vodou ohřátou na požadovanou teplotu, ne více. A hlavně dodržovat čas louhování. Ten je velmi důležitý hlídat pro správnou chuť čaje. Černý čaj potřebuje tři až maximálně pět minut. A zelenému čaji stačí chvilinka. Nejvíce však tři minuty. Sáček vytahujte raději dříve než později. Hlavně u zeleného čaje nebo i černého čaje je to hodně poznat. Na obalech máte vždy uvedeno, kolik konkrétní druh čaje potřebuje. Čaj by se měl pít teplý, ne však ještě horký a nejlépe nedochucený, abyste cítili pravou chuť čaje. Ono ale ne vždy máme dostatek času pro náročnější přípravu a zalít sáček s čajem vodou je zkrátka rychlejší a jednodušší.
krabička na čaje

Čaj v sáčcích

Ale to není žádný problém. Dobrý čaj totiž dneska získáme, i když si ho uvaříme ze sáčku. I bylinkové čaje jsou dnes prodávány v sáčcích a poslouží vám úplně stejně jako čaj sypaný. Stačí jen dodržovat to stejné jako u sypaného. Zalévejte čaj vodou se správnou teplotou a dodržujte čas louhování. Takže žádný zapomenutý sáček čaje až než ho vypijeme, což často lidé dělají. Tím si čaj úplně pokazíte. Nabídka čajů je vysoká, vybrat si můžete klasicky ovocný, zelený černý, bylinný nebo i bílý. Ať už máte rádi jakýkoliv čaj, na jeho vaření si dejte vždy co nejvíce záležet a hlavně si ho vždy s chutí vychutnejte.

12 měsíců ago