Zdravé sezení pro školáky

Pokud dítě přechází z mateřské školy do základní je důležitá i změna v životě rodičů, rodiny a hlavně dítěte samotného. Dětství se v tomto období mění a přichází první povinnosti a starosti. Celodenní aktivní pohyb v mateřské školce je najednou nahrazen celodenním sezením ve školních lavicích nebo doma u učení nebo při psaní domácích úkolů. Jistě vás proto nepřekvapí, že není výjimkou, pokud děti stráví sezením i 10 hodin denně. Proto je velmi důležité přistupovat k samotnému výběru židle a psacího stolu s rozvahou. Stejně dobře byste měli vybírat i další doplňky na sezení, jakou jsou například sedací vaky a pytle.

školák

Vedle toho, že dětem nakoupíte školní pomůcky, se očekává, že vytvoříte pro své děti vhodné podmínky k učení. Nové aktivity dítěte ve škole a nové výukové procesy přinesou vyšší nároky na koncentraci a soustředění, ale současně i na relaxaci.

Je tedy více než důležité, aby mělo dítě svůj pracovní prostor, kde bude psací stůl a vhodná židle. Právě u takového stolu se pak bude lépe koncentrovat a dosahovat lepších výsledků. Navíc mu poskytuje i jiná, kdy bude v pozdějším věku sedět mnohem zdravěji.

Pokud chcete, aby dítě sedělo skutečně zdravě, musíte mu dát k dispozici nejenom správný pracovní stůl a židli, ale musíte ho na tomto nábytku naučit správně sedět. Dítě by si správně mělo zvykat na sezení na židli ještě před nástupem do první třídy. Jen tak můžeme ovlivnit, aby se dítě zbytečně nehrbilo, aby sedělo vzpřímeně s nohama pevně na zemi.

sedací vak

Jak vlastně funguje dětský psací stůl?

Nejedná se ani o jídelní stůl ani o pracovní stůl do kanceláře nebo do pracovny. Takový psací stůl má sice spoustu úložného prostoru a nejrůznějších přihrádek, ale pro děti není příliš vhodný a to zejména svojí výškou. Dětský psací stůl se od toho klasického liší hlavně tím, že dokáže růst společně s dítětem.

6 roky ago